IT-udstyr

Forventninger og krav til elevernes IT-udstyr.

Skolens elever skal selv medbringe eget IT-udstyr.

Der benyttes Ipads fra børnehaveklasse til 4. klasse og computere fra 5. klasse.

Office 365, som indeholder Word, Excel, Power Point, One Drive og One Note, gives som skolelicens til alle elever.

I alle klasselokaler er der et skab, der kan aflåses. Når eleverne forlader lokalet ved f.eks. idræt, lægges IT-enhederne i disse skabe.

Nedenstående er vejledende krav til IT-enhederne, som man skal være opmærksom på.

Valg Ipad.

Det er muligt at købe fornuftigt brugt udstyr, der f.eks. er 1-2 år gammelt. (se f.eks. på hjemmesiden refurb.dk)

Eleverne skal medbringe en IPad. Det er også lærernes arbejdsredskab. Det er praktisk, når der arbejdes med pædagogiske apps i undervisningen.

Vær opmærksom på at skærmen mindst har en størrelse på 9,7 tommer. En harddisk kapacitet på f.eks. 16 GB vil være tilstrækkelig til ren undervisningsbrug.

Hvis der også skal være plads til private spil mm., kan det være en god ide at overveje en større kapacitet.

Vi anbefaler et solidt cover til beskyttelse af enheden, når den skal ligge i skoletasken hver dag.

Valg af computer.

Vores anbefaling er, at man vælger en PC eller Mac af nyere dato. Computere, der er 1-2 år gamle, har almindeligvis kapacitet til de programmer, vi benytter til skolebrug.

Vi anbefaler ikke et bestemt mærke, men computeren bør have minimum en 13 tommer skærm og helst mindst 4 GB ram.

Det er vigtigt, at den er funktionel og nem at transporterer og bruge for eleven.

Ofte vil man kunne finde en god funktionel computer fra ca. 3.500 kr.

Programmer på IT-enheden.

Vi har et velfungerende trådløst Wi-Fi på skolen, og vi benytter online hjemmeside- og læringsportaler og onlineprogrammer, f.eks. Office 365.

Ligeledes benyttes apps til IPads. Det er lærerne, der anbefaler hvilke apps, der benyttes.