Sundhedsplejen

Sundhedsplejerske.

Kirsten Tornøe Iversen er vores tilknyttede sundhedsplejerske for skole og børnehave.

Tlf 2488 6788

Mail: Kirsten.tornoe.iversen@svendborg.dk

Jeg er primært på skolen om mandagen, men I er altid velkomne til at kontakte mig på intra eller telefon.

Sundhedsplejens tilbud til skoleelever 2015/2016

Der er sundhedsplejerske tilknyttet alle skoler i Svendborg Kommune. Hendes opgave er at

·        opspore sygdom og/eller fejludvikling

·        iværksætte sygdomsforebyggende og sundhedsfremmende foranstaltninger

·        oplyse og vejlede børn og forældre med henblik på at fremme børnenes fysiske og psykiske sundhed og trivsel

Dette gøres ved undersøgelser og samtaler med eleverne og evt. deres forældre samt ved forskellige sundhedspædagogiske aktiviteter.

Sundhedsplejen tilbyder således:

-          individuel undersøgelse og samtale i 0. klasse. Indskoling.

-          screening af vækst i 1. klasse

-          screening af vækst i 3. klasse

-          sundhedspædagogisk aktivitet i 5. klasse

-          individuel undersøgelse og samtale i 6. klasse

-          individuel undersøgelse og samtale i 8. klasse. Udskoling.

For elever med særlige behov tilrettelægges en særlig indsats i samarbejde mellem forældre, sundhedsplejerske og lærere.

Den specifikke sundhedsplejefaglige indsats på skolerne aftales mellem sundhedsplejersker og lærere. Der vil kunne forekomme individuelle variationer på de enkelte skoler, da indsatsen altid forsøges rettet mod de behov der opstår.

Forældre, elever, lærere og øvrige samarbejdspartnere er altid meget velkomne til at rette henvendelse til sundhedsplejersken om sundhedsrelaterede problemstillinger.