Kostpolitik

Vi ønsker at gøre børnenes hverdag, så sund som mulig. Vores mål er at ser-vere varieret og nærende kost, og sørger for at børnene ikke indtager suk-ker, i dagligdagen i børnehaven. Vores erfaring siger os, at børn der får grov og nærende kost, har større overskud i hverdagen, end børn der spiser sukker og hvidt brød.

Det betyder at vi :

  • Får frisk frugt, hver dag ved 9 tiden.
  • Får afvekslende eftermiddagsmad, hver dag ved 14 tiden.
  • Bruger økologiske basisvarer.
  • Har maddag om mandagen, hvor vi laver forskellige retter, med afsæt i kostpyramiden.
  • Ikke indtager sukkerholdige fødevarer i hverdagen.
  • Holder fødselsdage og andre mærkedage, med vores kostpolitik i mende..

Vi mener det er et forældreansvar, hvad indholdet i madpakken angår. Men vi opfordre til at forældrene laver sunde madpakker, der ikke indeholder søde ting.

I løbet af dagen råder børnene selv over deres madpakke, og kan altid tage en mad, hvis de er sultne udenfor den fælles spisetid. Det skal lige her næv-nes, at vi voksne altid spiser vores medbragte mad, sammen med børnene.

Selve afviklingen af måltider er meget vigtigt for os. Faste rutiner indøves, alle sidder og spiser samtidig, og børnene lærer bordetik. Det betyder at man rækker hinanden vand, mælk ol. Samtidig med at man sludre om løst og fast. Det er også vigtigt for os, at der er god tid til måltidet, så alle børn kan spise i deres eget tempo, og nyde maden, mens de hygger med vennerne og de voksne.

På vores maddage, er det de to grupper der på skift der sørger for tilberedning, borddækning osv.

Vi har en mappe, hvori vi sætter opskrifter på de forskellige retter vi laver i børnehaven. Forældre har så mulighed for at tage kopier til eget brug.