ØSTER ÅBY FRISKOLE
Nyborgvej 501
5881 Skårup

62 23 14 54

Telefontid kl. 9.00-14.00

Kontor@voresfriskole.dk

Åben Skole

Ikke to skoler er ens

For tredje år i træk skal Åben Skole-dagen engagere forældre til at tage et aktivt skolevalg

Ofte vælger forældre den skole, der ligger tættest på bopælen. Men ikke to skoler er ens. Det er der heller ikke to børn, der er. Derfor bør forældres skolevalg bygge på et kendskab til alle skoler i lokalområdet. Ligesom lokalsamfundet bør kende sine skoler godt, når snakken falder på skole.

Øster Åby Friskole inviterer sammen med resten af landets grundskoler til Åben Skole den første torsdag i november fra kl. 16.00 til 18.30.

www.aabenskole.dk kan du se, hvilke skoler der deltager.

Forskellighedernes styrke

Danske grundskoler er mangfoldige, og det vil gavne debatten om skolen, hvis flere kender mere til skolerne i deres lokalområde. Det vil kvalificere den løbende debat, og det kan også være med til at kvalificere skolevalget.

Der er brug for at styrke familiernes bevidsthed om skolevalg. De danske grundskolers mangfoldighed giver dem mulighed for at vælge en skole, som passer til familiens værdier og deres barn. For at kunne tage et kvalificeret og aktivt valg på deres børns vegne, bør forældrene lære de nærliggende skoler at kende. Dét giver Åben Skole-dagen dem mulighed for.

Lær skolen at kende

Øster Åby Friskole byder alle forældre, bedsteforældre, naboer og almindeligt nysgerrige, til at komme og lære skolen bedre at kende.

Der vil være forskellige aktiviteter i gang, hvor nogle af eleverne spiller musik, arbejder i værksteder og i skolekøkkenet. Der er kaffe/te og smagsprøver fra skolekøkkenet.

Åben Skole foregår hvert år den første torsdag i november. Initiativet er sat i verden af De Frie Grundskoler samt Skole og Forældre, og alle grundskoler – de frie grundskoler som folkeskoler – er inviteret til at deltage i Åben Skole.

I er velkomne til at kigge forbi vores skole den første torsdag i november fra kl. 16.00 til 18.30.